Hannah Johary. 32. Kuala Lumpur.

Facebook | Instagram

Wednesday, May 02, 2012

Habis Pantang, and Riza's Wedding!


Rasanya semua new mothers pun will agree to this. Saat habis pantang adalah saat yang terindah, kan? Rasa free. Hendak pergi mana pun boleh. Hendak pakai apa pun boleh. Hendak makan apa pun sudah tidak ada orang larang lagi. Tidak perlu lagi pakai bengkung yang ketat itu. Bid goodbye to kain batik dan stokin yang merimaskan itu. Semua cuci, lipat, dan simpan baik-baik dalam almari. Nanti next baby kita akan bertemu lagi.


Whoa. Perasaannya sangat heaven!


So sempena meraikan hari habis pantang, kami telah pergi makan di Pancake House International, located at Level 1, Mid Valley Megamall. Pekena pancake wa bilang lu!

































Last night kami telah menghadiri wedding Riza di Kampung Pengantin, Jalan Genting Klang. Riza is a year younger than me. Dia merupakan kawan sekolah rendah saya, yang rupanya saya tidak pernah kenal dan tahu akan hakikat itu sampailah last year dia kerja di tempat kerja yang sama dengan saya. Apabila masing-masing add di Facebook, barulah perasan kenapa ramai sangat mutual friends? Dan mutual friends itu semua adalah kawan-kawan sekolah rendah. Sangat kelakar, kan?


Riza adalah seorang sahabat yang sangat best. Kami boleh communicate via MSN Messenger at work daripada pagi datang kerja sampai waktu balik. Entah apa cerita. Yang best. Yang kelakar. Yang serious. Mengutuk orang. Haha. Semualah. And when sometimes we wonder, how can we click sampai macam itu sekali, Riza pasti lontarkan ayat magik ini.


Kita 'kan budak SKWJ!



:)


And when there were times ketika saya sedang mengandungkan Tihani dahulu, ketika saya rasa malas hendak lunch in, ketika tekak ini tiba-tiba meronta-ronta mengada-ngada rasa hendak keluar makan Subway, Riza sangat rajin menjadi driver kepada saya and another colleague, Puteri. Kami akan keluar makan bertiga and chat as if there is no tomorrow. Sangat fun! Sometimes saya tanya juga pada Riza, his wife Effa (masa itu masih tunangnya) tidak ada cakap apa-apa ke? Yelah, seorang lelaki keluar dengan dua awek cun pula! This was his reply.


Alah, nak jealous apanya? Seorang gemuk pendek. Seorang lagi mak buyong!


Hahaha!


Walaupun Riza hanya bekerja di tempat kerja yang sama dengan saya for 1 year, namun keakraban kami has made us not only the best colleagues ever, but insyaAllah best friends too, until the end of time.


Dengan ini, selamat pengantin baru to both of you, semoga kekal hingga ke akhir hayat, and have many adorable kids of your own!


Dan semoga anda berdua menyukai hadiah kahwin pemberian saya itu. Heheh.












Faces of HJ, yang adakalanya agak tidak senonoh.
Haha.












With Nurul and Ainur.
Oh terlupa, and Myiesha and Tihani also.
:P



Kesian Abi asyik jadi photographer sahaja.
Come Abi, let me take a photo of you and adik, kata Myiesha.



The love birds!
Riza and Effa.
Credit to Riza's FB page.

10 comments:

  1. HJ muka nak tido ke? haha..maria plk even dah habis pantang..mkn kena pantang lg..husband xbg mkn mcm2.. curi2 mkn jelah..haha..

    ReplyDelete
  2. napelah Tihani tu comel sangat eh? hidung dia tu mancung bangat. heee geram nyerrrr....

    Hannah slim as always. jeles hihi

    ReplyDelete
  3. eh? riza is my friend too! tp x g wedding dia semalam, ade emergency :(
    nway im new here..mohon tunjuk ajar hehe

    www.sofiahshahuddin.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Wah..tahniah hj dh hbs pntang..yehaa!!

    ReplyDelete
  5. Myisha sangat behave. Kalau Nashriq dah selamat panjat kerusi dan makan rambut I!

    ReplyDelete
  6. hj, i baru perasan yg muka u n mett seiras..hehe..
    tk cr ya..

    ReplyDelete
  7. HJ dalam pantang pun macam dh hbs pantang dh.hehe...klu kat kampung mmg kena la dgn mak, jln pn kena perlahan2.xlm lg nk lalui saat2 berpantang semula

    Harap2 hidung baby ni mancung mcm hidun Tihani ;)

    ReplyDelete
  8. Comelnyee Tihani!! :) cute and adorable! eh, myiesha rambut mcm dh panjang =)

    ReplyDelete
  9. benda yg saya notice ialah..

    HJ sudah slim. jelesnye. :)

    ReplyDelete
  10. Muka babymcm anak mat salleh lahh

    ReplyDelete

Hannah Johary loves reading comments!