Hannah Johary. 32. Kuala Lumpur.

Facebook | Instagram

Wednesday, March 28, 2012

Pantang. Day 6. And I miss..

Pantang. Day 6. And I miss Mett.


Eh, mana Mett?


Suspend, ya? HAHAHA. Mett ada di sini. But now he is at work lah. Kami currently bermastautin di rumah Maman di Wangsa Melawati. Setiap hari Mett ulang alik dari sini ke tempat kerjanya di Kajang. Dan masih menghantar Myiesha ke rumah Mak Aisyah di Kampung Cheras Baru every morning. Yes, it IS far. Tetapi apakan daya. Inilah yang dipanggil pengorbanan. Saya sudah berkorban lahirkan seorang anak perempuan yang comel untuknya. Kini dia pula harus berulang-alik sejauh ini setiap hari selama 44 hari sehingga tayar keretanya botak. Hehe. Ya Allah, Kau lindungilah suami dan anakku, dan selamatkanlah perjalanan mereka pergi dan pulang.


Amin.


It is my 6th day of pantang, and I miss Mett. Walau kami masih duduk serumah, tidur sebilik, but the time spent together rasanya macam kurang sungguh. I just do not know why. Mungkin duduk di rumah parents dan bukannya di rumah sendiri makes us a bit awkward untuk menunjukkan kemesraan terhadap satu sama lain. Yes, maybe this is it. Hendak tunggu malam masuk ke bilik, saya pun sudah mengantuk gila tidak mampu lagi hendak buka mata. Faham-faham sahajalah, dalam waktu berpantang inilah yang newborn paling kerap bangun malam untuk menyusu. And usually apabila malam time masuk ke bilik pun Myiesha belum tidur lagi. So kami, or Mett exactly, akan melayan dia sampai mereka sama-sama tidur menjelang midnight.


Too less conversations. Too less touch. Too less love aura in the air.


I miss.


Oh, another thing I miss is this.








McDonald's Big n' Tasty burger. Bilakah mungkin dapat saya makan kamu lagi? Jom pergi jalan this Saturday, Sayang. Just the four of us. You, me, Myiesha and Tihani. This Saturday I sudah gaji. :D

7 comments:

  1. Hi hannah.. Like ur post kali ni.. Actually i'm your silent reader.
    I pon tgh berpantang hari ke-13 arini, 1st baby.. And i miss my hubby so much.. Tiap2 mlm call hubby mesti nanges.. ;(,
    I berpantang kat umah mak n hubby balik on weekend je ;(, Sgt sedihhhh

    ReplyDelete
  2. burger?bila2 kamu nak la.haha

    ReplyDelete
  3. wahhh..this weekend dah nak bawak tihani jalan2 yerr.. msti besttt... dulu ber 3 sekarang ber 4..

    hannah, drp dulu sebenarnyer nak tanya, sbb i pun ddk kat kg cheras baru, which area yek rumah mak aisyah tue..? (sibuk kann..semua nak tau..haha..

    ReplyDelete
  4. Only God Know:

    Hi! Thanks for dropping your comment. Ye ke, don't be so sad. Enjoy pantang and motherhood. Benda ni temporary je so just tell yourself it will be over in no time, OK? *hugs!*


    **


    IFA Athirah:

    Bila-bila? Malam ni lah. Yums!


    **


    Ideologi Hidayah:

    Ehh taklah. Tengah pantang lagi. Mahunya kena pelangkung. Hahaha.

    Ohh you duduk Kg Cheras Baru ke? I tak tahulah alamat Mak Aisyah, direction tahulah. But dekat-dekat surau. Nama surau pun tak tahu. Tsk. HAHA. Oh, and dekat-dekat pasar malam yang setiap hari Rabu tu.

    Dah dekat dengan rumah you ke tu? :D

    ReplyDelete
  5. Selamat berpantang Hannah..
    Memang la stay kat rumah parents rasa terbatas sikit kan..dengan kita sendiri pun nak menguruskan diri dan newborn..
    I dulu pun rasa mcm u rasa..tu yang decide pantang kali ke-2 kat rumah sendiri je..ada MIL jaga..;)

    ReplyDelete
  6. Heee...
    Seriously, time pantang..
    sgt rindukan hubby kan..
    bukan nak ape sgt..sekadar..dia duk sebelah kita..
    gosok2 sket..senyum2 kat kita..
    hahhhaa..
    aduyaii..
    sy baru pregnant 7 minggu utk 2nd child..pon dah terpk2 nak bpantang cam ner nnt..

    ReplyDelete
  7. hannah hannah..burger yg di rindui ye

    ReplyDelete

Hannah Johary loves reading comments!